Jdi na obsah Jdi na menu

22. kolo, FC Kloboučky - San Marino Dolní Loučky

Hala: Vyškov, Purkyňova - 25.3.2018

 

novy-znak-fc--1-.png      vs.     logo.png

 

FC Kloboučky - San Marino Dolní Loučky 8:5 (2:4)

Branky: Chadima Jan 3, Zezula Eduard, Nový Ondřej, Dvořák Radim, Ševčík Jan, vlastní - Halas Ondřej 3, Mašek Jan, Plachký Martin

ŽK: Nový Miroslav - Šnédar Jaroslav

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Smutný Roman (8,4), Horváth Antonín (8,4)

Delegát: Lasovský Květoslav

Diváků: 50

 


Komentář:

Utkání se San Marinem ve vyškovské hale udělalo tečku za úspěšnou divizní sezonou. K zápasu jsme nominovali téměř všechny hráče včetně širšího kádru.

Z první půle nebyly odehrány ani kompletní tři minuty a hosté střelou na zadní tyč otevírají skóre - 0:1. Na další branku čekáme do 7. minuty. Po špatné souhře v obraně se opět prosazuje hostující tým - 0:2. Protože je naše hra místy chaotická, bereme v čase 7:50 time out a děláme změny v sestavě. A úspěšné změny. Čas 10:11, Ševčíkovu střelu brankář vyráží, ale na Chadimovu dorážku je krátký - 1:2. Zvyšujeme naši aktivitu v zakončení, snažíme se o střely z dálky, ale ani Chadima ani Dvořák nejsou úspěšní. Naopak se daří na druhé straně a dokonce dvojnásobně. V 17. minutě v rozmezí 30 vteřin inkasujeme nejdříve díky neobsazenému hráči, který trefuje přesně mezi nohy našeho brankáře - 1:3 a následně dělovkou po rozehrávce z autu - 1:4. V čase 18:15 má snížení na futsalce Chadima, jeho střela orazítkovala tyč. Za 15 vteřin se přeci dočkáme, Dvořák rozhrává aut a Chadima protlačil míč do brány - 2:4. Do konce první půle zbývá 37 vteřin a Koval si možná ještě teď drží hlavu. Zjevuje se sám před bránou soupeře, ale snad z půl metru nastřeluje pouze brankáře. Statistika prvního poločasu: střely na bránu Kloboučky 10-7 San Marino, mimo Kloboučky 8-5 San Marino.

 

Do druhé části jsme nastoupili s cílem zatlačit soupeře, který tou dobou hrál pouze s pěti hráči do pole, a nedat mu vydechnout. A snížení na sebe nenechalo dlouho čekat. V čase 22:12 nachází Dvořák přesnou přihrávkou přes celé hřiště Zezulu a ten si věděl rady - 3:4. Obrana soupeře je přetížená, po necelých čtyřech minutách máme na kontě 3 střely na branku a 4 střely mimo. Další gól tak přímo visí ve vzduchu a ve 26. minutě se stává realitou. Ondra Nový dělovkou z dálky trefuje břevno a od něho míč zaplouvá do sítě (as. Němec L.) - 4:4. V tuto chvíli soupeře přehráváme a ve 27. minutě otáčíme zápas. Po souhře Kovala s O. Novým přichází nástřel na zadní tyč kde číhá Dvořák - 5:4. Za 10 vteřim později se připomínají i hosté, střela orazítkovala břevno. Dostáváme se do dalších šancí. O. Nový z dálky, Chadima po výhozu hlavou, ale všechny pokusy likviduje brankář San Marina. V čase 32:22 je již bezmocný - Zezula posílá do úprku Ševčíka a ten lobem přes brankáře zvyšuje - 6:4. Soupeř reaguje přesilovkou, ale vyčerpaní hráči soupeře se jen těžko prosazují. Ve 34. minutě ztrácejí míč, který posílá dopředu Buriánek a vracející hráč si sráží míč do sítě - 7:4. Do konce zápasu chybí dlouhých pět a půl minuty a my musíme bránit power play soupeře s pěti fauly. To se nám daří a navíc přidáváme další branku a to ve 36 minutě. Ševčíkovo zakončení dokázal hostující brankář vyrazit, ale Chadima byl na správném místě - 8:4. Korekce skóre mohla proběhnout ještě v téže minutě, Buriánek ale desetimetrový kop kryje. Ve 37. minutě se hosté přeci jen dočkali, po úniku po lajně a střele z úhlu je sníženo - 8:5. To již hosté hráli bez power play a zápas se prakticky již dohrával.

 

Úspěšná tečka a skvělý obrat - tak bychom mohli zhodnotit poslední zápas divize. Škoda jen, že soupeř dohrával pouze v pěti hráčích v poli, kteří proti naší aktivitě jen horkotěžko sbírali síly.

 

Střely na bránu: 

Kloboučky - San Marino 20:15

Střely mimo bránu: 

Kloboučky - San Marino 15:9

 

Komentář soupeře:

V neděli, 25. 3. 2018 od 19,00 hod., jsme sehráli poslední letošní mistrovské utkání ve Vyškově. Zde dohrávaly soutěž skvělé FC Kloboučky. Úvodem řeknu jediné: "Ještě že již je konec sezóny!!!". Na poslední chvíli se totiž omluvili 3 hráči a tak jsme již tradičně horko těžko skládali sestavu. Navíc se ve 12. minutě zranil Pap a hráli jsme tak jen s 5 hráči do pole.

Od úvodních minut měli očekávaně domácí míč více na svých sálovkách, ale my jsme poctivě bránili a chodili do brejkových situací. Hned v první minutě vyzkoušel pozornost Jindry domácí hráč, ale náš gólman jedovku z úhlu vyrazil. Ve 3. minutě rozehrál vpravo aut Michal, míč posunul Skunkovi, který prošel podél celé šestky a parádní křinou dělovkou otevřel skóre - 0:1. O minutu později se skvěle uvolnil Jara, ale jeho levačku vyrazil domácí brankář na roh, na druhé straně se obtočil okolo svého strážce na hrušce útočník Kloboučků, ale Jindra opět byl pozorný. V 7. minutě poslal krásný dlouhý míč Pap na Ghedu, ten si obhodil vybíhajícího gólmana, přihrál Skunkovi, jenž do prázdné branky přetlačil obránce - 0:2. V téže minutě pálil opět Jara, poté si narazil Michal míč s Jarou, ale oba vychytal postupně domácí gólman. V 11. minutě zahráli domácí nástřel, míč vyrazil Jindra jen před sebe a pohotový útočník z otočky korigoval výsledek - 1:2. Kloboučky mohly vyrovnat hned vzápětí, křižný pas za obránce ale nabíhající útočník za Jindru neprocpal. Ve 14. minutě lapil další nepříjemnou ránu zleva Jindra a za minutu pádil do brejku osamocený Jara, bodlem však těsně minul. V 16. minutě musel vystřihnout dva super zákroky po tvrdých ranách domácích Jindra, ale vždy nás podržel. V 17. minutě parádně uvolnil Plachtu přihrávkou Michal, ten pohotově hledal z půlky na zadní tyči Ghedu, který s chladnou hlavou zvyšoval naše vedení - 1:3. V téže minutě zahrával aut Michal proti noze Skunka a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:4. V 19. minutě jsme provedli hodně špatné postavení při rohu domácích, navíc Michal nezareagoval na sbíhajícího útočníka a ten procedil míč za záda Jindry - 2:4. V poslední minutě nám Kloboučky hodně zatopily, nejdříve Jindra musel reflexivně vyrazit střílenou přihrávku na zadní tyč. Poté hned dvakrát musel hasit ránu naprosto osamocených útočníků a nakonec vystřihl famózní zákrok proti dělovce střelce domácích.

Druhé dějství začaly Klouboučky tlakem, který měly prakticky až do konce utkání. Našim "pěti bojovníkům" pomalu ale jistě docházely síly. Ve 22. minutě vyrazil dělovku domácích nad Jindra. O minutu později poslal domácí hráč dlouhý míč až za Jaru, na šestce si jej zpracoval spoluhráč a prostřelil i padajícího Jindru - 3:4. Ve 26. minutě se opřel do míče ze 12-ti metrů domácí obránce a výstavní ranou o břevno vyrovnal - 4:4. Aby toho nebylo málo, tak za dalších pár vteřin vyslal na naši branku další střílenou příhrávku rozehrávač Klouboučků, Michal nepohlídal útočníka a ten nelehký míč zvládl poklidit a otočit tak výsledek - 5:4. Vyrovnat mohl ihned Skunk, ale jeho rána olízla jen břevno. Ve 28. minutě vyhodil domácí gólman dlouhý míč, ten lízl hlavou útočník, ale Jindra reflexivním zákrokem vyrazil na roh. Ve 30. minutě utekl kapitán Plachta po levé straně, ale křižnou ranou jen těsně minul. Ve 33. minutě jsme se snažili zakombinovat, Gheda však ztratil míč na půlce a osamocený útočník domácích nedal Jindrovi lobem šanci - 6:4. Přešli jsme do power-play, ale rychle jsme ztratili míč a dlouhou přihrávku si smolně srazil do vlastní sítě Gheda - 7:4. Ve 36. minutě šli opět dva útočníci domácích na Plachtu, ten první ranu ještě vyrazil, ale pro dobíhajícího útočníka nebyl problém doklepnout a zapečetit tak svůj hattrick - 8:4. V téže minutě kopal 10-ti metrový kop Skunk, ale gólman domácích jej vychytal. Ve 37. minutě přihrál vlevo Skunk Plachtovi, ten se prodral přes obránce a z úhlu obhodil i branákáře - 8:5. Zní to neuvěřitelně, ale byl to Plachtův premiérový gól v této sezóně. Další premiéru si odbyl i Chozé, který sice naskočil jen na poslední 3 minuty, ale mohl tak alespoň částečně přičichnout k diviznímu futsalu. Minutu před koncem ještě pronikal přes dva obránce Skunk, ale jeho následnou ránu vyrazil gólman Kloboučků na roh.

Sumasumárum: V sestavě, ve které jsme dnes do Vyškova dojeli jsme toho s výborným soupeřem ani moc neočekávali. Úvodní dějství nám ale vycházelo skoro na jedničku. Šli jsme rychle do vedení a nakonec jsme odskočili domácím až na rozdíl 3 branek. Škoda jen, že jsme lacině nechali Kloboučky do poločasu korigovat. Ve druhé půli již ale existoval jediný tým a to byl ten domácí. Bohužel s jedním hráčem na střídání rychle docházely síly a Kloboučky po zásluze utkání postupně otočily a rozhodly. Přesto bych chtěl svým hráčům poděkovat za odhodlání a odehrání v rámci svých maximálních možností. Domácím tak gratuluji k vítězství a vůbec k výborné sezóně, ve které podávali vyrovnaně vělmi kvalitní výkony.

zdroj: https://www.sanmarinodl.cz

 

 

Sestava:

Brankáři: Buriánek Josef, Maryšler Libor

Obrana: Nový Ondřej (C), Nový Miroslav, Němec Lukáš, Zezula Eduard, Koudelka Petr

Útok: Němec Petr, Ševčík Jan, Chadima Jan, Koval Stanislav, Dvořák Radim

Realizační tým: Konečný Václav, Suchánková Renata, Vrábel Patrik, Procházka Lukáš, Štrublík Ladislav (trenér)

 

 

Sestava San Marino:

Brankáři: Borkovec Jindřich

Hráči do pole: Plachký Martin, Halas Ondřej, Malásek Michael, Panovský Lukáš, Šnédar Jaroslav, Mašek Jan, Hladík Josef