Jdi na obsah Jdi na menu

10. kolo, 15.10.2016 - FC Pramen Havlíčkův Brod

Hala: Žďár nad Sázavou

 


havlickuv-brod.jpg   vs.       novy-znak-fc--1-.png

 

FC Pramen Havlíčkův Brod - FC Kloboučky 8:4 (4:2)

Branky: Filippi Lukáš 2, Kubica David 2, Klusák David 2, Poul Tomáš, Průcha Adam - Jeřábek Michal 2, Ševčík Jan, Štrublík Ladislav 

ŽK: 0 - Chadima Jan, Jeřábek Michal, Ševčík Jan

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Kincl Miroslav (8,3), Sýkora Tomáš (8,3) 

Delegát: Bednář Kamil 

Diváků: 30

 



Komentář:

Do haly ve Žďáru nad Sázavou jsme jeli sice bez bodů, ale zato povzbuzeni výkonem ze zápasu s Amorem. Úkol byl jasný, pokusit se konečně bodovat a zkrotit doposud nejlépe střílející tým divize.

 

A plnění úkolu začalo na jedničku, již ve 3. minutě zakončoval přesně Jeřábek kombinaci se Ševčíkem - 1:0. Soupeře obdržená branka nakopla a v následujících minutách vyprodukoval čtyři nebezpečné střely, náš gólman se měl co ohánět. V 7. minutě zahráváme přímý kop, zakončení Štrublíka vytahuje na brankové čáře jeden z obránců na roh. Sehrání rohu se nám však nevydařilo a z následného brejku soupeř vyrovnává - 1:1. Z inkasované branky jsme se rychle oklepali a ve stejné minutě nám Ševčík vrací vedení 2:1, asistence Chadima. Po několika událostech v sedmé minutě se čas přehoupl do minuty osmé a znovu je vyrovnáno. Únik po lajně, nahrávka na zadní tyč a jednoduchý gól - 2:2. Snažíme se s aktivním soupeřem držet krok, ale kupíme také chyby. Po jedné z nich šel soupeř sám na našeho brankáře, ten se však vyznamenal. Netradiční zákrok předvádí také domácí brankář, Jeřábkovu tečovanou střelu vyráží hlavou. Ve 13. minutě se skóre mění. Střídáme při držení míče soupeřem, nikým neatakovaný hráč má dostatek prostoru a času k dalekonosné přesné střele - 2:3. Snažíme se o vyrovnání, ale chybí nám kousek štěstí, Chadimovu střelu zastavuje břevno! Další z typických akcí havlíčkobrodských: únik po lajně a nástřel na zadní tyč - 2:4, to vše v 18. minutě. Za tohoto stavu jdeme do šaten. Střely na branku Kloboučky 7 - 13 Havl. Brod.

 

Druhou půli začínáme gólově. Ve 22. minutě je faulovaný Ševčík, Štrublíkova dělovka z přímého kopu je více než přesná - 3:4. Uběhnou dvě minuty a domácí si berou vedení o dvě branky zpět. Sólu Klusáka přes celou polovinu, kdy obešel v rychlosti dva hráče, položil si brankáře a zavěsil, musíme sportovně zatleskat - 3:5. I přes nepříznivý vývoj se dostáváme do šancí, hned dvojitou zazdilo duo Ševčík - Chadima. Prvně jmenovaný sám před brankářem nastřeluje míč pouze do něj, druhý odraženým míčem přestřeluje bránu vysoko nad. Na další branku musíme čekat do 31. minuty. Z agresivnější hry plynou také fauly a přímé kopy. K jednomu takovému se staví Jeřábek, první střela je sice zblokována, ale dorážka míří přesně - 4:5. Bohužel naši snahu o vyrovnání hatí branka ve 33. minutě. Po ztrátě následuje přečíslení domácího celku a gólové zakončení - 4:6. Čím více se snažíme, tím více vyrábíme chyby. Další nájezd po ztrátě míče musí likvidovat Buriánek. Ve 35. minutě je však i on bezmocný. První střelu vytahuje, na dorážku je však krátký - 4:7. Zbývá 5:35 do konce a my jdeme na soupeře s přesilovkou. Do gólmanskeho rozlišovacího dresu se souká Jeřábek. A jsme blízko ke gólu, Němcovu ránu ale zastavuje tyč. 3 minuty 25 vteřin zbývá z posledního dnešního mače, když jeden z nejzkušenějších hráčů na palubovce posílá přesnou nahrávku...bohužel přímo na futsalku soupeře a my můžeme jen sledovat změnu skóre na ukazateli - 4:8. Zbývající minuty dohráváme v normální hře s brankářem.

 

Vítězové dnešního klání jsou jasní, tým Havlíčkova Brodu a diváci. Havlíčkův Brod se raduje ze třech bodů, divák z dvanácti branek a z kvalitního futsalového boje. Kloboučky opět nula. Tedy alespoň bodově. Výkonnostně je v útočné části vidět velký progres, ale obranná fáze je horší. Škoda, protože i přes skvělé individuální hráče Havlíčkova Brodu jsme byli rovnocenným soupeřem.

 

Komentář trenéra Štrublíka:

V zápase jsme se vrátili ke špatnému, lépe řečeno naivnímu bráněni ze zápasu s Mitrou Brno a proto jsme odjížděli s 8 gólovým přídělem. Naše hra dopředu byla ale slušná a některé akce byly přímo ukázkové. Bohužel řešení naší finální fáze je zatím žalostné. Hráči Brodu byli ve hře dopředu individuálně velmi dobří (především přítomnost Davida Klusáka byla hodně znát), ale v defenzivě měli stejné problémy jako my a proto si myslím, že jsme v tomto utkání měli bodovat. Doufám, že v dalším zápase kdy na domácí palubovce přivítáme tým Techniky již získáme 3 body.

 

 

Střely na bránu:

Havlíčkův Brod - Kloboučky 18:20

 

 

Komentář soupeře:

Komentář (Martin Jaroš): Před utkáním jsme řešili naší sestavu, protože dost hráčů mělo zdravotní problémy spojené zejména s příchodem podzimního počasí. Nakonec se to podařilo a i své druhé domácí utkání jsme dotáhli do vítězného konce. Nic jednoduchého to nebylo, protože jsme hráli proti kvalitnímu soupeři, který se snaží hrát futsalově a má ve svém středu řadu kvalitních hráčů. Myslím, že o síle tohoto týmu se dozvíme již v příštím kole.

zdroj: oficiální Facebookové stránky klubu: Futsal klub Pramen Havlíčkův Brod

 

 

Sestava:

Brankáři: Buriánek Josef

Obrana: Jeřábek Michal, Němec Lukáš, Havránek Marek

Útok: Štrublík Ladislav, Ševčík Jan, Chadima Jan (C), Horák Vilém

Realizační tým: Konečný Václav, Maryšler Libor

 

 

Sestava FC Pramen Havlíčkův Brod:

Brankáři: Rajdl Lukáš, Pešák Milan

Hráči do pole: Průcha Adam (C), Jurnečka Lukáš, Klusák David, Poul Tomáš, Kubica David, Filippi Lukáš