Jdi na obsah Jdi na menu

27.01.2012 - Technika Brno

        27.01.2012 - Pohořelice (15. kolo KP)

 

Technika Brno - FC Kloboučky 3:3 (1:2)

Branky: Polák Marek 2, Luner Zdeněk - Tichý Pavel 2, Štrublík Ladislav

ŽK: Polák Marek, Chrápavý Josef, Machálek Pavel - Nový Ondřej

Rozhodčí: Hrbáček Lukáš (7), Gasnárek Michal (8)

Delegát: Stix Jiří

Diváků: 8

 

Poprvé v tomto ročníku KP zajížděli naši futsalisté do sportovní haly v Pohořelicích, kde nás čekal soupeř z aktuálně šestého místa tabulky - Technika Brno. V prvním vzájemném zápase na domácí palubovce jsme uspěli 5:1, avšak soupeř od té doby udělal velký výkonností skok, což jsme mohli sledovat minulý týden v jejich zápase s Líšní "B".

Střetnutí začalo minutou ticha za zesnulého Miroslava Maurera, velké ikony futsalu v ČR. V úvodu samotného zápasu nejprve zahrozili domácí střelou mimo, poté v 45 vteřině Tichý vybojoval míč, vysílá po lajně Štrublíka a první naše střela končí v šibenici domácí branky, výborný úvod - 1:0. Vedení nedržíme dlouho, čas 1:29, čtyři naši hráči nedokázali na hranici pokutového území odkopnout míč, který bodlem nasměřoval hráč domácích k tyči a také jejich první střela na branku končí gólem - 1:1. Hra z naší strany začíná být plná nervozity, při kontaktu s míčem vymýšlíme nemožné, nedokážeme si přihrát, nic vymyslet. V první pětiminutovce stojí za zmínku jen Mlčochova přihrávka na Koudelky jehož tvrdou střelu golman se štěstím vyrazil. V 5. min se po souboji v našem vápně dožadují hráči Techniky penalty, marně, píšťalka rozhočích zůstala němá. 5:45 Ondra Nový vyváží míč, může postupovat sám na golmana, bohužel nemá dostatečnou rychlost a obránce domácích jej dostihne a šanci zmaří. Poté měl  zajímavý moment na svědomí Tomáš Sečka když se doslova probil po lajně a jeho zakončení z úhu s pomocí teče skončilo naším rohem. Následnou rozehrávku golman stahuje a výkopem se snaží ohrozit naši bránu, nepřesně, míč směřoval nad. 9:12 - pro uklidnění hry si beremeTime Out. Byli to však opět domácí, kteří střelou protáhli našeho brankáře. Opět naše chyba dává možnost domácím, po opakovaném hraní brankáře zahrává Technika nepřímý kop, rozehra, střela, brankář nohou vyráží. Čas 10:50 Nový zakončuje ve skluzu, brněnskou branku zachraňuje vzdálenější tyč. Po Ondrovi se prezentuje Michal Handlíř dalekonosným pokusem, brankář doslova hokejovou lapačkou vyráží. Na polovině hřiště ztrácí Laďa Štrublík kličkováním míč a předkládá tím velkou šanci domácím, v souboji jeden na jednoho je vítězem náš golman. 13:00 Tichý v tlaku nepřesně rozehrává, odražený míč se dostává k útočníkovi hostů, ten střelou z vápna vyzkoušel pozornost brankáře Maryšlera. 16:29 Koudelka dostává na polovině míč, řítí se na brankáře, ale je sražen dobíhajícím obráncem. Zajímavou standardku zahrává Tichý, k překvapení domácích nic nevymýšlí a prudkou ranou mezi nohy brankáře posílá Kloboučky do vedení 2:1. Zvedáme se, Štrublík vybojuje míč, posílá na Tichého, ten křižně na Handlíře, z metru zakončení.....tyč, jaká škoda. Opět Štrublík, vyváží míč, zakončuje, střela míří nad. Domácí jsou v nevýhodě, mají na kontě pět faulů. Koudelku dnes nebudou mít technici rádi, po dalším faulu na něj kopeme desítku. K míči se staví Štrublík, střela doprostřed, golman likviduje. Na konci poločasu dostávají možnost přímáku ze slušné vzdálenosti domácí, volí rozehru, míč směřující do brány vykopává Mlčoch. První poločas za námi.

Úvod druhého dějství je z obou stran opatrný, prakticky čtvrtinu poločasu se na hřišti nic významného nedělo. V  5:25 se řítí Tichý sám na brankáře, ale šance jakoby se zalekl a nedokázal nic vymyslet. Reputaci si mohl napravit v následující akci, kdy Štrublík dává před bránu na Handlíře, ten zpětnou na Pavla, jeho střelu golman vyráží. 8:10 dalekonosný pokus Nového končí v síti za brankou, následuje rozehra, přihrávka na neobsazeného útočníka domácích, ten míč posílá naštěstí přímo do náruče našeho golmana. Hosté si vytvořili další slibnou šanci, střelu ve vápně zneškodňuje padající Maryšler. 9:30 opět domácí, zahrávají aut, nákop stahuje náš brankář, ihned vyhazuje na Štrublíka a opět máme výhodu sóla na brankáře. Zase nejsme úspěšní, zakončení směřuje pouze do padajícho brankáře. 10:10 u míče domácí, pohotovou střelu z otočky vyráží nohou brankář Maryšler, který si poradil i s následnou střelou z dálky, vyhazuje ihned na Štrublíka, který postupuje sám na brankáře, zakončení a.....mimo. 11:10 Mlčoch po lajně sám s míčem, nabízí se mu Kachlík, mají možnost sami na brankáře, akce je však zbržděna a z následné přihrávky Kachlík nezakončí ideálně, míč posílá mimo. Z rozehry mají obrovskou šanci domácí, útočník se dostává sám před našeho golmana, ten vyběhnutím střelu zneškodňuje. 12:00 Kachlík u míče, střela, golman vyráží na břevno, bereme Time Out. 12:40 opět dává o sobě vědět Štrublík, jeho krásnou střelu likviduje pohotovým zákrokem golman. Nyní opět domácí Technika, střelu k tyči vyráží náš brankář na roh, z následné rozehry zapomene Pavel Tichý bránit svého hráče, ten z první zakončuje nad. Výměna rolí, teď opět Kloboučky, Štrublík z úhlu zakončuje či nahrává, míč prolétne kolem brankáře a směřuje do brány, jeho dráhu razantním odkopem utne obránce. Po delší době Tichý, střela, opět zákrok domácího golmana. 15:19 soupeř zahrává přímák, dvoučlená zeď Nový, Koval střelu nezachytí a ta rozvlní síť, je srovnáno 2:2. 17:45 agilní Ondra Nový, střelu zneškodňuje brankář. 18:45 Štrublík vysílá Kovala, ten směřuje nahrávku na Tichého, pohotové zakončení, gol 3:2. Saháme po třech bodech, začíná však Power Play soupeře, který nás přišpendlil k naší bráně. 19:29 zakončení z vápna, Maryšler vyráží, ke smůle však přímo na nohu útočícího hráče, ten míč doklepává do síťe, je opět srovnáno 3:3. Zápas tímto výsledkem končí.

Škoda, přeškoda, půl minutky jsme sahali na tři body a jak je vidět ve futsale je 30 vteřin sakra dlouhá doba. Remíza je však vzhledem k našemu výkonu cenná a spravedlivá pro oba soupeře, vyzdvihnout lze z našeho týmu výkon Ondry Nového. Dnes to byl také festival zahozených šancí, tolik vyložených možností vstřelit branku jsme dlouho neměli, ale nutno podotknout, že brankáři obou celků byli svým týmům oporou a zneškodnili několik vyložených šancí na obou stranách. 

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Technika 17:17 Kloboučky

Střely mimo - Technika 11:10 Kloboučky

 

Jak to viděl soupeř:

Bohužel se nepodařilo získat komentář soupeře.

 zdroj: ?????

 

 

Sestava:

 

Maryšler Libor 

Konečný Libor, Handlíř Michal, Koval Stanislav, Koudelka Petr, Kachlík Marek

Štrublík Ladislav, Mlčoch Martin, Tichý Pavel, Nový Ondřej, Sečka Tomáš