Jdi na obsah Jdi na menu

21.01.2012 - Sokol Bučovice

       21.01.2012 - Křenovice (14. kolo KP)

 

FC Kloboučky - Sokol Bučovice 6:3 (2:2)

Branky: Handlíř Michal 3, Štrublík Ladislav 2, Tichý Pavel - Lazor Jaromír 3

ŽK: Martin Mlčoch - Lazor Jaromír

Rozhodčí: Otradovský Luboš (8), Havíř Milan (8)

Delegát: Krchňavý Rudolf

Diváků: 72

 

Po čtrnáctidenní pauze vstupujeme do odvetných bojů futsalového kraje. V domácí hale v Křenovicích hostíme aktuálně jedenáctý tým tabulky Sokol Bučovice. Po Silůvkách další z nováčků v této soutěži. Pohled na tabulku favorizuje domácí tým, ale jde o nevyzpytatelné derby v nichž se lehce rodí překvapení. Sokol navíc chtěl odčinit sedmigólový příděl z prvního zápasu a pohled na soupisku hostů nám dával tušit, že nás nečeká nic lehkého.

V prvním poločase jsme se uvedli Štrublíkovou střelou z dálky, ta však nenašla cíl. Následně dlouhý výhoz hostů a Nevoleho střela z úhlu trefila dobře vyběhnutého gólmana Maryšlera. Štrublík, Handlíř, O. Nový, Mlčoch - ti všichni zaměstnávali střelami výborného gólmana hostů Alznauera, ale ani jeden jej nedokázal překonat. Začátek zápasu se nese ve svižném tempu. V 8. min neuhlídal Štrublík nabíhajícího útočníka, přichází dlouhý nákop, nahrávka pod sebe a Lazor neměl problémy zakončit - 0:1. Hosté se z vedení neradovali dlouho, v 9. min putoval míč po ose Tichý, Štrublík, Konečný, Hanlíř a poslední jmenovaný z úhlu trefuje pod břevno, nádherná akce - 1:1 je srovnáno. Skvělý zápas, akce střídá akci, oba týmy se snaží ohrožovat branku soupeře, zakončují, přítomným divákům se zápas musí líbit. Střela Bučovic z dálky, brankář Maryšler pohodlně chytá do náručí, následně odpověď Tichého střelou do tyče. Některé věci nám však nevycházejí tak jak bychom chtěli, v některých případech ztrácíme míč a hlavně faulujeme, zcela zbytečně vyrábíme fauly, což nádherně demonstruje Kachlík v 17. min nepochopitelným faulem na soupeřově polovině - 5. faul a my se musíme mít na pozoru. 18. min a je zde to, co nechceme, Mlčoch fauluje a díky tomu dáváme soupeři výhodu 10-ti metrového kopu. K exekuci se staví šutér Lazor a bombou nedává našemu branáři šanci - 1:2. Během dvou minut si vytvoříme několik slibných šancí k opětovnému vyrovnání skóre, nejprve Tichý střela z úhlu, ale vedle. Následně Handlíř bojuje o míč, ten se odráží k Tichému, přihrávka na Handlíře, zakončení, golman vyráží na roh. Z rohu opět Tichý, jeho střela putuje nad. Za několik vteřin opět nenasytný Tichý, jeho střela však postrádá přesnost. 19. min Pavel rozehrává po faulu na polovině hřiště, Štrublík nikým neatakován dostává míč a pohodlně zakončuje k tyč - 2:2. Závěr poločasu patří Kloboučkám, ve 20. min pěkná střela Štrublíka k tyči, Alznauer vyráží, míč se dostane k Tichému, jeho dorážku vleže golman vychytá, krásný zákrok hostujícího brankáře.

Ve druhém poločase to byli prozměnu hosté, kteří se dostali jako první do zakončení, Lazor prověřil pozornost našeho golmana, ten jeho střelu lapil. Následně se Ondra Nový dostává během minuty dvakrát do zakončení, ale skóre nezměnil. 23. min pohledná akce na jeden dotek s aktéry Koval, štrublík, Tichý, jeho střelu však vyráží gólman hostů. Další naše akce, opět Štrublík, nahrává na Kovala, ten pod sebe před bránu kde několik čísel chybělo k tomu, aby Handlíř skluzem dovezl míč do sítě. V této části hry jsme aktivní v zakončení, Kachlík střílí z úhlu, golman likviduje. Následně aktivitu v zakončení přebírá Sokol, Lazor se řítí na našeho brankáře, ten vyběhnutím střelu zneškodňuje. Další šance bučovických, v 28. min Nevole z boku sám před golmanem Maryšlerem, opět úspěšný zákrok. V téže minutě se potrdilo známé nedáš-dostaneš, nejprve zakončoval Štrublík, jeho střela byla tečována na roh. Zahráváme, akce, Handlíř zakončuje, gól - 3:2, nádherně zahráno! Handlířovi to však bylo málo, je ho plné hřiště, po další akci přichází jeho zakončení, se střelou si však brankář poradil. Poté přichází dlouhý nákop na útočníka hostů, hlavička a zákrok našeho brankáře. Po faulu Kachlíka zahrává Sokol zajímavou standardku z hranice 10-ti metrů, bohužel pro ně, k výraznějšímu ohrožení naší svatyně nedošlo. Přichází další akce, Štrublík servíruje Tichému, jeho střelu zastavuje břevno, míč se odráží dolů a na brankové čáře jej vleže likviduje golman soupeře. 35. min Mlčoch s Handlířem odzbrojí Lazora a postupují k bráně dva na jednoho, zakončuje Michal - 4:2. O další minutku později vyrábíme 5-tý faul, musíme si dávat opět pozor. 36. min Lazor si naráží s útočníkem před naší bránou, Tichý jej nezachytí a pro Lazora není problém snížit stav - 4:3. Rozhodně se s tímto stavem nehodláme smířit a tak se ještě v téže minutě po spolupráci Koval - Štrublík dostáváme znovu na rozdíl dvou branek - 5:3. Závěr zápasu, Sokol se nevzdává, snad ze třech metrů zakončení a náš brankář úspěšně likviduje reflexivním zákrokem. I hráči Sokolu si musejí dávat pozor, vyrobili 5-tý faul. Přichází další možnost hostů, navrátilec po zranění Kiril Nedoklanov zakončuje, náš golman opět úspěšný, k vyraženému míči se dostáváme my a hráči Sokolu vyprodukují 6-tý faul. K zahrání se staví Štrublík, rozběh a....zklamal, jeho střela míří snad metr a půl vedle brány. Blíží se závěr, vymýšlíme další pěknou akci ve které má prsty trio Handlíř, Tichý, Štrublík a jen kousek chyběl k tomu, aby Pavel dosáhl před brankou na míč. 40. min Handlíř přihrává na Tichého, který střelou z úhlu zakončuje dnešní účet - 6:3.

Derby jak má být! Vynikající zápas s pěknou diváckou návštěvou, skvělou atmosférou a neskutečným nasazením obou týmů. I přesto, že jsme z utkání vyšli jako vítězové, borci Sokolu se nemají za co stydět, právě naopak. Když budou pokračovat v těchto výkonech, budou stoupat tabulkou KP do vyšších pater. Našim borcům patří díky za předvedený výkon, který nás minimálně do nedělního večera vynese na třetí místo. Teď musíme vátězství potvrdit v souboji s brněnskou Technikou. Na závěr musím pochváli na straně Sokolu brankáře Alznauera, který byl hostům velkou oporou a zlikvidoval několik našich gólových střel. A v dresu Klobouček Michal Handlíř, kterého byla plná palubovka, dřel, makal a svůj výkon potvrdil gólovým hattrickem.

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - 20:12

Střely mimo: 16:12

 

Jak to viděl soupeř:

Bohužel se nepodařilo získat komentář soupeře.

 zdroj: ?????

 

 

Sestava:

 

Maryšler Libor 

Konečný Libor, Handlíř Michal, Koval Stanislav, Koudelka Petr, Kachlík Marek

Štrublík Ladislav, Mlčoch Martin, Tichý Pavel, Nový Ondřej