Jdi na obsah Jdi na menu

10.12.2011 - Slovan Brno

11. 12. 2011

       10.12.2011 - SH Křenovice (11. kolo KP)

 

FC Kloboučky - Slovan Brno 11:7 (6:3)

Branky:  Štrublík Ladislav 4, Tichý Pavel 3, Konečný Libor, Koval Stanislav, Mlčoch Martin, Handlíř Michal - Weiss David 2, Sládek Filip 2, Hrabálek Marek 2, Cvingráf Patrik

ŽK: Štrublík Ladislav - Hrabálek Marek, Cvingráf Patrik, Čejka Lukáš

Rozhodčí: Havíř Milan (8), Rek Lubomír (7)

Delegát: Spišák Pavel

Diváků: 20

 

V domácí hale v Křenovicích jsme přivítali v sobotním podvečeru silného soupeře - Slovan Brno. V případě plného bodového zisku jsme měli možnost posunout se v tabulce KP do vyšších pater, nicméně na place nás nečekalo nic jednoduchého.

Úvod první půle a hned v první minutě otevíráme skóre - 1:0. Soupeř jakoby byl ještě na cestě do haly, další naše akce, přesné zakončení - 2:0. Zajímavý úvod, jaký si hráči Slovanu určitě nepředstavovali, využíváme další možnost vstřelit branku - 3:0. Běží cca 5 minuta a my svého soupeře nešetříme, další branka v jeho síti - 4:0.  Je tohle vůbec možné? Soupeř se nezmohl na jakýkoliv odpor, jejich doposud jedinou střelu z dálky zlikvidoval brankář Maryšler. Jsme na koni, se soupeřem si děláme co chceme, vychází nám vše na co chytneme resp. do čeho kopneme. Další branka v síti Slovanu znamená vedení rozdílem třídy - 5:0. Soupeř vůbec neví kde je, diváci v hale se na sebe nechápavě dívají a my taktéž. Běží 10. minuta a co před brankou soupeře vykouzlí duo Štrublík - Tichý patří do nováckých zpráv s borcem na konec, nejenže naprosto domotali obranu soupeře, Tichý v sedě zakončuje a zvyšuje vedení na 6:0. Slovan odvolává brankáře a hraje Power Play, je jesné, že tohle bude ještě, pro diváka, velmi zajímavé utkání. Dlouho přesilovce odoláváme, nakonec se soupeři podaří vstřelit 3 branky a snížit stav utkání na 6:3. Nám se bohužel nepodařilo při získání míče skóre navýšit a za tohoto stavu jdeme do šaten.

Druhý poločas a s ním opět přesilovka Slovanu. Bráníme jak jen to jde, bude to dlouhých 20 minut. Soupeř dvakrát zahrozil, ale střely likviduje brankář Maryšler. Získáváme míč a po tečované střele následuje roh, secvičený signál a Tichý z první propálil hostujícího hráče v roli brankáře - 7:3. Soupeř začíná napadat čím dál více agresivněji čímž navyšuje počet faulů na svém kontě. I my se při bránění nevyhneme faulu a tak soupeř dostává možnost z přímého kopu z cca 10 metrů ohrozit naši branku. Zahrávající hráč volí nejjednoduší řešení - nekompromisní ranou pod břevno snižuje stav na 7:4. Nevadí, hraje se dál. Štrublík u míče, z levé strany elegantně přelobuje golmana a navyšeje rozdíl skóre opět o čtyři branky - 8:4. Na světelné tabuli 13 minuta, soupeř se musí mít na pozoru, právě dosáhl pátého faulu. U míče opět hosté, střela z vápna, gólman lehce vyráží pravou rukou přímo pod nohy dobíhajícího hráče - 8:5. Neuběhla snad ani minutka, když se střelou ke vzdálenější tyči prosazují opět hosté - 8:6. Slovan dotahuje, diváci v ochozech mohou být spokojeni, zbývá ještě čtvrtina zápasu a branky se stoprocentní jistotou budou ještě přibývat. 9 min, 40 sek. - pro podržení míče a šetření sil saháme také k Power Play. Napadání soupeře slaví úspěch, když hráči Slovanu špatně rozehrají aut přímo na nohu Martina Mlčocha a pro něj už není problém dovézt míč do prázné branky - 9:6. 9 min do konce, Štrublík nastřeluje tyč. Hrajeme stále Power Play, v 8. min Štrublíkovu přihrávku na Tichého vystihne soupeř a z vlastní půlky nakopává míč do prázdné brány, kam však nedoputuje. Jeho trajektorii změnil Konečný parádní rybičkou jako vystřiženou z futsalové učebnice. Slovan opět drží míč a obléhá naši branku, nahrávka pod sebe, Maryšler vyrazí nohou, z protiútoku Štrublík zvyšuje na 10:6. Nedáš, dostaneš? Soupeř se stále snaží, opět stejný obrázek: hra bez brankáře. Při souboji o míč však vytvoří šestý faul a tudíž možnost 10-ti metrového kopu pro Kloboučky. Zahrává Štrublík, střelu golman vyrazil zpět ke Štrublíkovi, dorážka, gól - 11:6. Vypadá to nadějně, avšak stále je přes pět minut do konce. Soupeř zahrává přímý kop, který na dvakrát likviduje Maryšler. 4:30 - Štrublík vrací míč Leškovi do rohu hřiště na naší polovině, ten nemá jinou možnost než míč prakticky vypíchnout před naši branku kde jej bere do rukou golman. Rozhočí pískají malou domů. Byla? Nebyla? Soupeř nepřímý kop využívá, když se trefí přímo mezi nohy brankáře - 11:7. Hosté nepolevují, výsledkem je další šance, brance však zabrání tyč. I my jsme nijak nepolevili a naší odpovědí je šance Tichého, který je po nahrávce sám před gólmanem avšak střelu umístí přímo do něj. Ani vyražený míč se mu nepodaří dostat do sítě, stav se nemění. Minutka do konce, týmy už zápas dohrávají bez Power Play. Konec, důležité vítězství 11:7.

Nádherný zápas plný šancí, branek, Power Play, s tím nejlepším koncem pro nás. A hlavně dnes všichni dřeli a makali naplno - parádní výkon, pánové, jen tak dále! 


Sestava:

 

Maryšler Libor 

Konečný Libor, Koval Stanislav, Handlíř Michal, Leško Marek

Štrublík Ladislav, Tichý Pavel, Mlčoch Martin