Jdi na obsah Jdi na menu

07.01.2012 - FC Silůvky

      07.01.2012 - Křenovice (13. kolo KP)

 

FC Kloboučky - FC Silůvky 8:3 (5:2)

Branky: Štrublík Ladislav 3, Handlíř Michal 2, Tichý Pavel, Vala Lukáš, Koval Stanislav - Útrata Jan 2, Freiberg Lukáš

ŽK: 0 - Kolbert David, Freiberg Lukáš

Rozhodčí: Vokáč Rudolf (7), Štipčák Martin (8)

Delegát: Zezulka Tomáš

Diváků: 5

 

Po vánoční futsalové pauze, jsme v prvním ostrém zápase v novém roce hostili nováčka KP - FC Silůvky. Tým, který si jako nováček nevede vůbec špatně a aktuálně drží sedmé místo tabulky. Před námi byla tedy nová výzva, souboj o důležité body, pátý tým se sedmým.

Úvod zápasu nás nezastihl v dobrém rozpoložení, byla na nás vidět vánoční futsalová přestávka, při které jsme vypadli z tempa ostrých bojů o body. I přes poněkud chaotickou hru jsme si dokázali vytvořit šance, avšak všechny střely míjely branku soupeře - Konečný, Štrublík, Tichý, to je výčet našich neúspěšných střelců. Vrcholem nezdaru bylo ukázkové nezakončení Standy Kovala, který v cca 5.min dostal od Pavla Tichého přihrávku na zadní tyč, kde na něj zívala odkrytá brána. Ze snad 20-ti cm stačilo míč lehce tečovat, leč nestalo se a stav se neměnil. Následně střela Štrublíka z dálky, vedle. Soupeř si také vypracoval několik střeleckých pozic, nicméně většinou se jednalo o propagační střely které uzmul do svých rukavic brankář Maryšler. 9. min aut u naší brány, Tichý nakopává přímo na hlavu soupeře, jeho hlavička se dostává k útočníkovi hostů a ten tváří v tvář trefuje přesně mezi nohy našeho golmana - 0:1. Začínáme stále více kazit přihrávky, po jedné takové v 11. min rozehrává soupeř aut, klička a téměř z poloviny naší půlky, střelou k tyči zaskočil našeho brankáře - 0:2. Všem je jasné, že pokud se rychle něco nezmění, z této bitvy neodejdeme jako vítězové. 11. min Štrublíkovu štiplavou střelu vyráží brankář. 12. min soupeř opět před naším golmánem, tentokráte úspěšnější muž v rukavicích, vyražený míč se dostává k Tichému, ten střelou na zadní tyč těsně míjí. Po spolupráci Tichý, Koval a na brankové čáře zakončující Handlíř dochází v 15.min ke snížení - 1:2. Následujících 5 minut budou chtít hráči Silůvek určitě vymazat z futsalových záznamů. 16. min Štrublík vede křižně míč, střela na vzálenější tyč, srovnáno - 2:2. Soupeř 2x zahrozí, následně v 19. min trio Handlíř, Tichý, Štrublík kombinuje na jeden dotek a hosty zachraňuje dobrým reflexem brankář, který vyráží na aut. Rozehra, zakončení Pavla Tichého z voleje téměř z "půlky půlky" a jeho bomba končí v síti - 3:2, nádhera. V téže minutě brejk, Štrublík u míče, přehození padajícího golmana - 4:2. 20. min, Lukáš Vala z blízkosti zakončuje, jeho první střelu brankář kryje, na dorážku je však krátký - 5:2. Poločas, jde se do kabin.

Do druhého poločasu nastupujeme na koni. Napadáme, jsme drzejší, vycházejí nám kombinace. Po jedná z nich zachraňuje Silůvky opět reflexivním zákrokem nohou brankář, to když Handlíř servíroval Tichému před bránu jistý gól. 24. min Štrublík vykoupe obránce hostů a střelou nedává brankáři šanci - 6:2. 25. min je sníženo, osamocený hráč doklepává do brány přihrávku na zadní tyč - 6:3. Minutu poté dáváme soupeři možnost nepřímého kopu po opakovaném hraní brankáře, střelu však golman kryje. Hra je teď nahoru, dolů, Handlířova střela jen těsně míjí branku. Neuplyne ani 15 vteřin hry, opět nabitý Handlíř, zakončení z úhlu, vedle. Soupeř kope několik rohů v krátkém sledu, ale ani jeden nevyužívá. 31. min nahrávka Ondry Nového před bránu na kterou jen těsně nedosáhne Lukáš Vala. 33. min nebezpečná střela těsně vedle zazvonila na zadní tyč naší branky. Hned na to kombinace Koval - Nový, zakončení do boční sítě. Minutu poté opět Nový, střela do dobře postaveného brankáře. Do konce 3 min 56 sek, bráníme se Power Play soupeře. V 18. min Hadlíř vystihne přihrávku, dává Martinovi Mlčochovi, nahrávka na Ondry Nového, zpět na Michala Handlíře, zakončení, gól, jak jednoduché - 7:3. Soupeř pokračuje v přesilovce, která mu však nejde podle jeho představ, prakticky z ní výrazněji neohrozil naši branku. Minuta do konce, opět aktivní Handlíř, střelu však vyráží hráč/golman. 20. min náš aut na polovině, rozehrává Handlíř, Tichý vrací, Handlíř dává z brankové čáry pod sebe, Standa Koval odčinil svoje zaváhání a prakticky z totožné pozice jako v úvodu zápasu doráží míč do brány - 8:3.

Důležité vítězství, které ukázalo sílu našeho týmu. Je vidět, že když se maká a hraje naplno, není zápas ztracen ani při stavu 0:2. Díky prohře Slovanu Brno jsme se posunuli na čtvrté místo tabulky.

 

Jak to viděl soupeř:

Bohužel se nepodařilo získat komentář soupeře.

 zdroj: ?????

 

 

Sestava:

 

Maryšler Libor 

Konečný Libor, Handlíř Michal, Koval Stanislav, Koudelka Petr, Kachlík Marek

Štrublík Ladislav, Mlčoch Martin, Tichý Pavel, Vala Lukáš, Nový Ondřej