Jdi na obsah Jdi na menu

03.12.2011 - Sapporo Manerov

3. 12. 2011

      03.12.2011 - SH Vyškov, Purkyňova (9. kolo KP)

 

Sapporo Manerov - FC Kloboučky 5:10 (2:3)

Branky: Mašlík Bohuslav 3, Novotný Tomáš 2 - Tichý Pavel 5, Koval Stanislav 2, Štrublík Ladislav, Konečný Libor, Vala Lukáš

ŽK: Lukášek Michal - Kachlík Marek

Rozhodčí: Brtníček Miloslav (7), Vokáč Rudolf (7)

Delegát: Hoffman Petr

Diváků: 20

 

V sobotním dopoledni se ve vyškovské hale, v rámci 9. kola KP, odehrálo okresní derby Sapporo Manerov - FC Kloboučky. Podle tabulkového postavení jsme se měli pasovat do role vítěze tohoto utkání, nicméně, jedná se o derby a v nich není nikdy předem jasného vítěze. Navíc Sapporo je známo svou běhavou, tvrdší hrou, která nám ne vždy vyhovuje.  

V úvodu prvního poločasu, to byli právě domácí, kteří se ujali vedení po naší ztrátě míče - 0:1. Netrvalo dlouho a po dvou brankách se mám podařilo zápas otočit v náš prospěch - 2:1. Když se nám podařilo vsítit další branku a zvýšit vedení na 3:1, zdálo se, že utkání dostáváme pod svoji kontrolu. Naše šance na zvýšení nádskoku přibývaly, zvláště Pavel Tichý jich měl hned několik, avšak zlomový 4 gól stále nepřicházel. Místo toho se nám podařilo vstřelit si vlastní gól, když míč nešťastně tečoval do sítě Martin Mlčoch - 3:2. Toto skóre vydrželo do poločasového hvizdu rozhodčích.

Vstup do druhého dějství se nám podařil na výbornou a díky dalším dvěma zásahům jsme navýšili skóre na 5:2. Soupeř odpověděl nejlépe jak jen mohl, brankou snížil ztrátu - 5:3. Naše reakce byla stejného rázu - 6:3. Krásné skóre, ale počet faulů již tak krásný nebyl, dopouštíme se zbytečných zákroků a díky šestému faulu dáváme soupeři možnost snížit. Desetimetrový kop a skóre se mění na 6:4. Soupeř cítí šanci a 4 minuty do konce začíná jeho Power Play. V našich zadních řadách nastává chaos, další faul a opět desítka. Máme štěstí, střela míří vedle naší svatyně. Power Play soupeře pokračuje. Naší velkou výhodou je taktéž přesilovka, umíme ji zahrát, bohužel už ne bránit. Tři minuty do konce, soupeř přetavuje přesilovku v branku - 6:5 a drama začíná, nervy pochodují. Soupeř opět s golmanem a může začít "normální" hra. V ní máme navrch, proměňujeme šance a zvyšujeme na 9:5. Dvouciferné číslo v kolonce branek hostů dosahujeme několik vteřin před koncem, kdy Štrublík doslova v chůzi vymotal dva hráče soupeře, posadil brankáře a zavěsil - 10:5.

Slovy Pavla Tichého: "zápas dvou pohledů. Na jedné straně krásné věci a na druhé zmatek a chaos". Zvláště v prvním poločase nádherné akce po nacvičených signálech, bohužel pro nás chyběla ta poslední pomyslná třešnička v podobě gólu. Zmatek zavládl hlavně při přesilovce soupeře, kterou neumíme bránit. Také bychom se neměli tak často dopouštět zbytečných faulů. Šance na branky si dokážeme připravit, ale co jsme v zápase neproměnili by vydalo snad za další ještě delší odstavec.  

 

Jak to viděl soupeř:

 Hned od úvodu zápasu to vypadalo podobně jako v nedávném derby s Amorem. Hosté předváděli kvalitnější futsal, ale my srovnávali krok vyšší bojovností a obětavostí. V úvodu deváté minuty získal Luba před naší šestkou při obranném zákroku míč, Tomi jej převzal a jeho zrychlení a sprint přes celé hřiště nedokázali hosté napodobit. Bylo to 1:0. Tady však skončila podobnost s předchozím derby. Ještě v téže minutě dostali hosté dostatečný prostor pro svou hru a překvapivě snadno otočili stav skóre na 1:2. Za tři minuty hosté svůj brejk potvrdili třetí brankou. Od té doby jsme dlouhé minuty tahali za kratší konec provázku a jen jsme snižovali dvou či tříbrankové vedení hostů.

V třicáté minutě to vypadalo při stavu 3:6 na rozhodnutý zápas, ale poté jsme se přece jen vzepjali, začali více jezdit, naše hra opět připomínala krajskou kvalitu. Hosté znervózněli a měli proč. Za následujících osm minut jsme vydřeli převahu a v ní několik šancí. Od třicáté třetí do třicáté osmé minuty jsme tlak střídavě prokládali hrou bez brankáře. Jenže výsledkem byly zpočátku jen tři nastřelené tyčky, až pět minut před koncem přišel gól Božina z desítky. Za dvě minuty hosté pod naším tlakem vytvořili další faul, ale druhá desítka se již nevydařila. Když to Božin necelé dvě minuty před koncem napravil gólem ze hry na 5:6 vypadalo to velmi nadějně. Jenže v tomto zápase bychom potřebovali dvě deváté minuty vymazat z dějin. Konkrétně tu úvodní devátou minutu a také tu závěrečnou třicátou devátou. V obou jme těžce vydřeli gól a následně snadno dva góly dostali. 
Tento druhý „Knock Out“ jsme již nerozdýchali a přijatelný výsledek jsme si nechali notně pokazit ještě v poslední minutě. Hosté měli po větší část zápasu lepší futsalový projev, ale konečný brankový rozdíl je příliš krutý.

Postřehy z odehraného zápasu:
Vyšší kvalita na straně hostů jim mohla být prd platná, jenže dvě naše světlé chvíle jsme vždy ještě v téže minutě zmařily neskutečnou ztrátou koncentrace a okamžitým propadákem.
Tři tyče v době našeho tlaku přibrzdily náš obrat ve skóre, pak dvě desítky to mohly napravit, ale nechytatelná byla jen ta první, druhá šla bohužel vedle.
Pak jsme potvrdili, proč máme nejhorší skóre v KP, již třetí zápas, předtím Bosonohy a Ivančice, ukázal naši labilitu a nezodpovědnost, prostě se na to někteří hráči vyse... a je z toho debakl neodpovídající předchozímu průběhu zápasu.
Kdy tohle odčiníme ???

zdroj: sapporo.realtrust.cz.

 

 

Sestava:

 

Stuchlík Kamil (Maryšler Libor) 

Konečný Libor, Koval Stanislav, Mlčoch Martin, Kachlík Marek

Štrublík Ladislav, Tichý Pavel, Vala Lukáš